Dennis Vastenburg | personal trainer, leefstijl- en vitaliteitscoach

Wie ben je ?

Mijn naam is Dennis Vastenburg, 38 jaar oud en inmiddels ca 3 jaar in dienst bij Igofit als coach/trainer. Momenteel nog woonachtig te Kuinre, maar samen met mijn meiden (vriendin en dochter van bijna 3) ga ik volgend jaar verhuizen naar Marknesse.

Er zijn een aantal waarden die ik, in het algemeen en in onze professie, van groot belang acht. Dit zijn onder andere gelijkwaardigheid, ontwikkeling, vertrouwen, behulpzaamheid, oprechtheid en plezier.

Waar kom je vandaan & vorige werkzaamheden ?

Ik ben geboren in Hilversum en opgegroeid in Huizen en Almere. Op een gegeven moment in Kuinre terecht gekomen (ik zal de uitleg besparen, want dan ben ik nog wel even bezig J) en dat was in het begin een cultuurshock kan ik wel zeggen. Zelfs het verstaan van de mensen was lastig, maar inmiddels zou ik nooit meer terug willen. De polder bevalt mij prima.

Ik ben mijn carrière gestart in Alkmaar bij een adviesbureau op het gebied van vastgoedonderhoud en na 10 jaar ben ik vervolgens in Zwolle gaan werken bij een Totaalonderhoudsbedrijf. Ik was daar o.a. betrokken bij Resultaatgericht Vastgoedonderhoud en Ketensamenwerking met o.a. diverse woningcorporaties. Mijn vader had destijds een Fitnesscentrum in Almere Haven en naast mijn reguliere werkzaamheden gaf ik daar af en toe diverse (groeps)lessen.

Waarom ben je Personal Trainer / leefstijlcoach  geworden ?

Op gegeven moment ging ik mij steeds meer afvragen of datgene dat ik deed wel hetgeen was waar ik mij gelukkig bij voelde. De aard van de werkzaamheden, de cultuur van de branche, het vele autorijden etc deed mij besluiten om een overstap te gaan maken. In mijn vrije tijd begon ik diverse opleidingen, workshops, seminars e.d. te volgen en in combinatie met mijn ervaring in het sportcentrum besloot ik gefaseerd de overstap te maken. Het werd mij door sommige afgeraden, maar aangezien er altijd wel redenen te verzinnen zijn om niet datgene na te streven waar je happy van wordt, besloot ik dus mijn hart te volgen.

Waarom IGOFIT ?

Igofit staat mijn inziens voor persoonlijk, vertrouwen, veiligheid, eerlijk en oprecht. Niet alleen in de trajecten, maar ook als bedrijf. Na het eerste contact met Igor en Linda destijds voelde ik al direct een soort thuisgevoel. Een bepaalde warmte, waardering en dankbaarheid die binnen de organisatie gemeengoed is.

Ervaringen afgelopen 3 jaar

In de afgelopen jaren veel diverse soorten mensen ontmoet en mogen helpen bij het realiseren van hun doelen. Wat veel van deze mensen gemeen hebben, is dat ze vaak niet wisten wat ze wilden, maar wat ze kenden. Afvallen, fitter worden en energieker worden is hetgeen 99% van de gevallen genoemd wordt. Echter komt men er tijdens het traject vaak achter dat zij het er niet voor over hebben om datgene te doen, dat er voor nodig is (maar vooral wat men er voor moet laten). Strikte doelen hebben strikte richtlijnen en dit gaat ten koste van je vrijheid/autonomie. De mooiste momenten voor mij zijn die wanneer iemand beseft dat hij/zij datgene dient te gaan nastreven wat hem/haar echt gelukkig maakt. Dat iemand beseft dat er hele legitieme redenen zijn om af te vallen, maar dat je het wel zo inricht dat je er mee kunt leven en kunt volhouden.

 

Wat drijft jou ? Waartoe doe jij de dingen die je doet ?

Mensen gelukkiger te zien worden en datgene na te zien streven dat ze happy maakt. Verbeterd zelfbeeld, weerbaarder zijn, gezonde relatie met voeding, minder stress en het ontdekken van hun sterke eigenschappen zijn zaken die mij drijven. Hier haal ik als coach/trainer de voldoening uit dat als brandstof dient om te doen wat ik nu doe.

Eventuele specialisaties :

Mijn specialisatie is ons traject welke opgebouwd is uit de fundamenten bewegen, voeden, rusten en ontspannen. Ik probeer mij te blijven ontwikkelen, zodat elk genoemde fundatie een specialisatie blijft. Ik start aankomende periode met de opleiding vitaliteitstherapeut en deze benadert de mens als een biopsychosociale eenheid en dat betekent concreet dat men zaken als stress, emoties en leefstijlkeuzes in ogenschouw neemt in de begeleiding bij ziektes, zoals diabetes, obesitas, chronische pijn, burnout en depressie. Het doel hiervan is zelfmanagement verhogen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Dit helpt mij/ons weer om onze trajecten verder te ontwikkelen.

Jouw motto…en waarom dit motto ?

Niet hypen, maar helpen”. Deze quote heb ik geleend van mijn opleider Chivo en past mijn inziens niet alleen bij mij, maar ook bij Igofit. We worden vandaag de dag overladen op o.a. social media met onheilspellende informatie en “fake news” op het gebied van voeding, training, suppletie, diëten, leefstijl, ect. Het gros van de info is er echter alleen gericht op omzet in plaats van mensen echt verder te helpen. Zeker in de fitnessbranche loopt men van de ene hype in de andere, waarbij men schaamteloos hun onwetendheid en narcisme etaleert. Hierdoor raken steeds meer mensen verward en raakt men het vertrouwen in instanties kwijt.

Ik wil dat men Igofit ziet als specialist met solide kennis, vaardigheden en ervaring op eerder genoemde gebieden die niet meewaait met de eerste de beste hype. Een kenniscentrum dat het helpen van mensen op de eerste plaats heeft staan en daarbij mensen het gevoel geeft dat zij er echt toe doen. Niet hypen, maar helpen dusMenu

Meld je aan voor oriënterend gesprek