Kippensoep met pit, tegen de griep

NOTE! Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de voedingsapp onder “mijn maaltijden”

Ingrediënten voor 4 liter soep
2 kippenbouten
1 grote ui
200 g winterpeen
1 dikke prei
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
halve rode peper
foelie
selderij
zout, peper
kippenbouillonblokjes
3 handjes vermicelli

Bereidingswijze
Hak de kippenbouten met een scherp mes half door. Zo geven de botten meer smaak aan de bouillon. Doe de kip in de pan met 3 liter water. Schil ui en peen en snijd kop en kont eraf, haal twee tot drie buitenste bladeren van de prei af en doe deze schillen, koppen en konten in de pan. Wees niet bang, dat zeef je er straks weer uit. Schil de gember en de knoflook en rasp en pers ze in de pan. Haal de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten uit de peper en snijd de peper in grove stukken. Dat mag met de foelie in de pan. Pluk de blaadjes van de selderij en hou die apart. Doe de steeltjes in de pan. Voeg 15 g zout, wat peper en een kippenbouillonblokje toe en laat dit minstens een uur heel zachtjes pruttelen.

Snijd in die tijd de ui fijn, de winterpeen in fijne blokjes en de prei in halve ringetjes. Hak de selderijblaadjes.

Hang een vergiet boven een andere grote pan en zeef de soep. Vis de groenteschillen uit het vergiet, die mogen weg. Laat de kip iets afkoelen, pulk het vel eraf en haal het vlees van de botten. Botten en vel mogen ook weg. Verdeel het kippenvlees in kleine stukjes, doe het met de gesneden groenten en de vermicelli in de pan en laat het nog 7 minuten koken. Er is genoeg voor iedereen, dus ook als je niet ziek bent, mag je een kom. Beterschap!

Categories:

Menu

Meld je aan voor oriënterend gesprek
× Hallo. waar kan ik je mee helpen?