Wat is Medical Training

Wat is medical training?
Medical training richt zich op klanten waarbij lichamelijke klachten net wat meer aandacht nodig hebben. In veel gevallen is het van belang om bij lichamelijke klachten juist te trainen. De Medical trainer bouwt een op maat gemaakt schema waarbij er rekening wordt gehouden met de klacht, maar vooral wordt gekeken hoe de klacht verholpen kan worden. Middels de juiste oefeningen, adviezen en indien nodig behandeling, wordt er samen gewerkt aan een zo goed mogelijk herstel/ reductie van klachten.

Pijn:
Pijn kan een grote spelbreker zijn in het dagelijks leven. Inmiddels weten we dat pijn een complex verschijnsel is en dat een juiste manier van omgaan met de pijn een zeer belangrijke factor is voor herstel. De Medical trainer is in staat om een inschatting te maken van de belastbaarheid van de klant. We weten uit onderzoek dat leefstijl (voeding, stress, bewegen, ontspanning) een grote invloed heeft op met name chronische pijnklachten. De Medical trainer heeft dan ook een bredere kijk op het klachtenbeeld en biedt handvatten voor een voorspoedig herstel.

Fysiotherapie:
De Medical trainer is tevens werkzaam als fysiotherapeut bij Fysiotherapie Bakker in Emmeloord. Daarnaast is hij bijna klaar met de masteropleiding Manueel therapie. Deze kennis gecombineerd met de kennis van Personal Training, zorgt voor een specialistische aanpak van uw probleem. Er zijn korte lijntjes met huisartsen en andere medische specialisten voor eventueel overleg. De Medical training kan onder andere worden ingezet in voorbereiding op een operatie/ingreep, in tijden van klachten of als vervolgtraject na een (fysiotherapeutische) revalidatie.

Inloopspreekuur:
Bent u al klant van IGOFIT, dan kunt u in overleg (vraag hiernaar bij de balie) gebruik maken van het gratis inloopspreekuur. De Medical trainer kan hierbij in ongeveer een half uur een inschatting maken van de ernst van de klachten. Er wordt samen gekeken of er een vervolgbehandeling noodzakelijk is en vaak wordt er overlegd met uw trainer voor eventuele aanpassingen in schema/ belasting.

Benieuwd naar wat de Medical trainer voor jou kan betekenen? Vraag hieronder vrijblijvend een oriëntatie gesprek aan.

Categories:

Menu

Meld je aan voor oriënterend gesprek
× Hallo. waar kan ik je mee helpen?