Wat is vitaliteitscoaching

We leven in een drukke en snelle wereld waarin onze vitaliteit continu uitgedaagd wordt en onder druk staat. Vitaliteitscoaching heeft als doel om de beleving van vrijheid te verhogen om meer uit jezelf en uit het leven te halen, ook als je ziek bent.

Mensen hebben basisbehoeften en die zijn fysiek en emotioneel. Als er niet in deze basisbehoeften wordt voorzien, dan is men meer aan het ‘overleven’ dan dat men bezig is met leven. Een van de interessante vindingen is dat bijvoorbeeld gezondheid een minder hoge prioriteit heeft als men bezig is met overleven. Dat klinkt dramatisch, maar het gaat vaak om een serie een kleine dingen die in ieders leven spelen. Het is veel lastiger om voor jezelf te zorgen als je arm, eenzaam of onzeker bent of als je niet verder kunt kijken dan de eerst volgende deadline. Sturen op leefstijlfactoren (gezondheid) blijkt dan ook vaak, uit zowel onderzoek als onze eigen prakrijk, een heilloze missie.

Negatieve stress

De tegenpool van vrijheid is negatieve stress. Stress op zich is niet het probleem, maar negatieve stress beperkt de vrijheid (autonomie). Je kunt (negatieve) stress krijgen van veel verschillende zaken waaronder voedingskeuzes, relaties, werkdruk, deadlines en eenzaamheid. Dit is het gevolg van verlies van controle. Het remt allemaal je vitaliteit. Hoe kun je nu met energie in het leven blijven staan? Hoe doe je dat en hoe hou je dat vol?

Een (BOvV) vitaliteitscoach helpt jou hierbij om meer uit jezelf en uit het leven te halen via life- en leefstijlcoachen. De zaken waar jij dus zelf invloed op hebt, maar dan wel met vaardigheden die je nooit geleerd zijn. Vaardigheden zoals helpen met levensdoelen bepalen, helpen met starten en vooral helpen met volhouden, waardoor je weer de regie kunt nemen over je eigen leven.

Meer uit je leven?
Spreekt bovenstaande je aan en wil je ook meer uit je leven halen, vul hieronder je gegevens in en vraag een vrijblijvend oriëntatiegesprek aan.Menu

Meld je aan voor oriënterend gesprek